Wethouder Gea Smith van GroenLinks legt haar functie neer

DELEN

Assen – Wethouder Gea Smith van GroenLinks zal haar functie per 1 februari 2019 neerleggen. Het wethouderschap heeft haar niet gebracht wat ze ervan had verwacht.

Andere voorstelling
Gea zegt in haar brief aan de gemeenteraad “ik ben meer volksvertegenwoordiger dan bestuurder”. Qua inhoud van de functie had ze zich een andere voorstelling gemaakt van het wethouderschap. De contacten met iedereen heeft ze zeer op prijs gesteld, maar “het zal u niet zijn ontgaan dat ik in de raadszaal, in het debat met u, worstelde met mijn rol”.

Nieuwe kandidaat
De fractie heeft samen met het bestuur een nieuwe kandidaat aangetrokken en prijst zich gelukkig om mevrouw Karin Dekker aan de gemeenteraad te kunnen voordragen. De collegeleden en de fractievoorzitters hebben inmiddels met haar kennis gemaakt. Dekker was tot 1 januari 2019 werkzaam als wethouder in de gemeente Leek. Daarvoor was zij werkzaam als directeur bestuurder bij Sinne Kinderopvang in Leeuwarden. Van 2002 tot 2012 bekleedde ze de wethouderspost in de stad Groningen.

Gea Smith kijkt met veel voldoening terug op de samenwerking met haar collega’s in het College van B&W. “Ook de vele contacten met ambtenaren en inwoners van onze stad heb ik zeer gewaardeerd en zal ik blijven koesteren. Ik dank iedereen voor de prettige samenwerking en wens u en de gemeente Assen het allerbeste toe. Ik hoop u ook in de toekomst met regelmaat tegen te komen”