Wethouder Harmke Vlieg opent Kind & Scheiding informatiedagen

DELEN
Wethouder Harmke Vlieg opent Kind & Scheiding informatiedagen

ASSEN – Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen opent morgen samen met bestseller auteur Francine Oomen de Kind & Scheiding informatiedagen in Bibliotheek Assen, speciaal voor ouders, kinderen, familieleden en vrienden die met scheiding te maken hebben of gaan krijgen. Bijzonder is ook het optreden van de familierechters van de Rechtbank Noord Nederland.

Het percentage huwelijken dat strand is de afgelopen 10 jaar sterk toegenomen tot bijna 40%. Bij een voorgenomen scheiding, maar ook na een scheiding zijn er veel vragen. Op financieel, juridisch en emotioneel vlak. In het geval er ook kinderen betrokken zijn, is het mogelijk dat het aantal vragen extra groot is. Tijdens de Kind & Scheiding informatiedagen in Bibliotheek Assen krijgt de bezoeker op toegankelijke wijze informatie. Of het nu is omdat er een voornemen tot echtscheiden is, een scheiding kort of al langer achter de rug is, er in familie- of vriendenkring een echtscheiding meegemaakt wordt of voor de professioneel betrokkenen: iedereen is welkom. Ook voor kinderen en jongeren is er een programma.

De informatiedagen worden op woensdagmiddag 28 oktober geopend door schijfster Francine Oomen, beken van de ‘Hoe overleef ik..’ reeks, samen met wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen. Verder is er gedurende deze dagen een beurs met apps, boeken en infostands en volop activiteiten voor kinderen zoals voorlezen, knutselen en samen met singer/songwriter Jeroen Russchen een eigen rapnummer maken. Tevens zijn familierechters van de Rechtbank Noord Nederland aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Voor professionals zijn er op vrijdag 30 oktober interessante lezingen en interviews met advocaten en mediators.

De Kind & Scheiding informatiedagen is een initiatief van Marjolein Bruinenberg, Lida Zoelman (beide mediators en KIES-coach) en Janneke van Harten (kiescoach) en wordt in samenwerking met de Vereniging voor Familiemediators Drenthe en Bibliotheek Assen georganiseerd.

Het programma van woensdag, donderdag en zaterdag is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en tickets voor het programma voor professionals op vrijdag 30 oktober op de website van de Bibliotheek.