Wethouder Jaap Kuin echt schuldig aan winkeldiefstal

DELEN

Wethouder Jaap Kuin echt schuldig aan winkeldiefstal

Wethouder en loco-burgemeester Jaap Kuin uit Assen is op 28 juni j.l. in een bouwmarkt te Groningen betrapt op diefstal van twee boortjes en aldaar aangehouden door een medewerker. Na zijn aanhouding is hij door de politie meegenomen naar het politiebureau en is het vergrijp afgedaan door het Openbaar Ministerie met een schikkingsvoorstel van € 200,- Deze schikking gaat Kuin ook betalen om verder af te zien van een rechtzaak.

Per ongeluk

Kuin beweert echter dat hij de twee boortjes per ongeluk heeft meegenomen.  “Ik hecht er aan te verklaren dat het niet afrekenen van de producten onbewust is gebeurd. Ik schrijf mijn handelswijze toe aan een drukke periode als wethouder en loco-burgemeester, waardoor ik in gedachten verzonken onvoldoende alert was. De daardoor ontstane situatie betreur ik zeer”, verklaarde Kuin in een media verklaring.

Het Openbaar Ministerie heeft echter een andere mening over de gehele gang van zaken aangaande de diefstal van de ‘boortjes’. Persofficier Pieter van Rest laat via Het Dagblad van het Noorden weten dat het OM er van overtuigd is dat Kuin zich toch echt schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal en als dit niet het geval was, de zaak wel was geseponeerd.