Wethouder Jaap Kuin geeft toelichting op ‘boortjes’ incident

DELEN

Wethouder Jaap Kuin geeft toelichting op ‘boortjes’ incident

Op vrijdag 28 juni ben ik door de politie aangehouden in een bouwmarkt in Groningen. Ik had onbedoeld twee boortjes meegenomen zonder die bij de kassa af te rekenen. De overige inkopen, en dat wil ik benadrukken, had ik wel afgerekend.

Van het Openbaar Ministerie kreeg ik een schikkingsvoorstel overlegd, dat ik heb geaccepteerd. De leden van het College van B&W in Assen heb ik geïnformeerd en op de hoogte gehouden van de afwikkeling van het voorval.

Ik hecht er aan te verklaren dat het niet afrekenen van de producten onbewust is gebeurd. Ik schrijf mijn handelswijze toe aan een drukke periode als wethouder en loco-burgemeester, waardoor ik in gedachten verzonken onvoldoende alert was. De daardoor ontstane situatie betreur ik zeer.

Ik heb gisteren (dinsdag 9 juli) de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Assen persoonlijk geïnformeerd en hen de gebeurtenissen geschetst. Ik beschouw dit als een privékwestie die los staat van mijn functie als wethouder. Daarom spreek ik de hoop uit dat de gemeenteraad vertrouwen blijft houden in een constructieve samenwerking.

Jaap Kuin