Wethouder Jaap Kuin uit Assen aangehouden voor diefstal

DELEN

Wethouder Jaap Kuin uit Assen aangehouden voor diefstal

Wethouder Jaap Kuin is eind juni in een bouwmarkt te Groningen betrapt op diefstal van twee boortjes en aldaar aangehouden door een medewerker. Na zijn aanhouding is hij door de politie meegenomen naar het politiebureau, dat meldt RTV Drenthe op haar website.

Kuin die wethouder is in de gemeente Assen en in zijn portefeuille sociale zaken en werkgelegenheid, regiovisie, ruimtelijke ordening, sport, welzijn, schuldhulpverlening, minderheden / kleurrijk, antidiscriminatie en participatie heeft, zou per ongeluk de boortjes in zijn zak hebben gestopt.

Stom

In een radio interview met RTV Drenthe liet de Asser wethouder weten het erg stom te vinden wat hij heeft gedaan en dat hij het extra vervelend vind als politicus nu zo in de schijnwerpers te staan. Echter geeft hij aan verder van onbesproken gedrag te zijn en dat dit iedereen had kunnen overkomen. De boete (schikking) a € 200,- die Kuin opgelegd heeft gekregen voor de winkeldiefstal gaat hij betalen ondanks dat hij hiermee zijn schuld aan de winkeldiefstal erkend. Echter ziet Kuin dit niet zo en wil hij verder geen rechtszaak voor dit ‘privé’ vergrijp.

Politiek

De redactie van Nieuws in Assen heeft de plaatselijk politiek ook om een mening gevraagd. Zo liet Ruud Wiersema van PLOP weten “PLOP zal nog bijeen moeten komen om een gezamenlijk standpunt te bepalen. Wat belangrijk is, is welk standpunt fractie en bestuur PvdA inneemt. Zij zijn eerst aan zet”, aldus de fractievoorzitter van stadspartij PLOP. Of deze diefstal politieke consequenties zal hebben is nog onduidelijk.

Foto: Vimeo