Wethouder Smit in gesprek met ouders met schulden

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) werkt in opdracht van verschillende gemeenten in de provincies Drenthe

DELEN
ASSEN – Op maandag 14 maart spreekt wethouder Albert Smit van Assen ouders die te maken hebben met schulden. De ouders doen mee aan het preventieproject ‘Samen Slim met Geld’ van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Het gesprek vindt plaats in het kader van de landelijke Week van het Geld.

Onlangs is in de gemeente Assen het preventieproject ‘Samen Slim met Geld’ van start gegaan. Het project is bedoeld voor ouders met schulden en die kinderen hebben tussen de 4 en 12 jaar. De GBK benadert hen om deel te nemen aan een werkgroep. Binnen deze werkgroep reiken de ouders zelf de thema’s aan waar zij mee aan de slag willen gaan, waaronder bijvoorbeeld financiële opvoeding.

“We zijn gestart met een kleine groep enthousiaste ouders, die veelal tegen dezelfde vraagstukken aanlopen”, aldus Marisca Rozeveld-Germs. Zij is preventiemedewerker van de GKB en begeleidt de bijeenkomsten binnen het project. “We bespreken bijvoorbeeld regelingen en voorzieningen die gebruikt kunnen worden voor de kinderen of het omgaan met weekgeld. Zo zijn er nog vele andere thema’s genoemd waar we samen met de ouders mee aan de slag gaan. In Meppel zijn we ook gestart met een dergelijke werkgroep. Daar zijn we al concreet bezig met de invulling van een thema. Zo gaan we binnenkort onder leiding van één van de ouders budget koken. Alle ouders nemen recepten mee, die niet alleen goedkoop, maar ook gezond zijn. Dit is ook inspirerend voor de werkgroep in Assen”

Kinderen primaire doelgroep van ‘Samen Slim met Geld’

Het project richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen. Door aan de slag te gaan met de ouders, is de verwachting dat uiteindelijk de kinderen minder last hebben dat er thuis weinig geld is. Verder is het ook bedoeld om het resultaat en het effect van de schuldhulpverlening zo groot mogelijk te maken. Want als een traject succesvol afgerond kan worden en de kans op terugval veel kleiner.

De GKB en gemeente verwachten dat de ouders die deelnemen aan de werkgroepen anderen in hun omgeving stimuleren om ook aan de slag te gaan met hun financiële situatie. Het gaat dan met name om andere ouders die nog geen actie hebben genomen om hun financiële problemen op te lossen.

Het gesprek tussen de wethouder en de ouders is vooral bedoeld om informatie te wisselen over diverse financiële thema’s. Door met elkaar ideeën en knelpunten rond financiën van inwoners in kaart te brengen kunnen schuldhulpverlening en preventie mogelijk worden verbeterd.

Over GKB – Gemeentelijke Kredietbank 

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) werkt in opdracht van verschillende gemeenten in de provincies Drenthe, Groningen, Overijssel en Flevoland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Assen. Vanuit diverse locaties in ons werkgebied bieden wij onze klanten kwalitatief hoogwaardige financiële zorg op maat. Onze diensten bestaan uit hulp bij schulden, schuldpreventie, inkomensbeheer en sociale kredietverlening.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen