Wethouder Vlieg-Kempe hijst oude Witterbrug van haar plek

DELEN

Als onderdeel van de FlorijnAs maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar voor de recreatievaart. Aannemer BAM Civiel Noord-Oost zal binnenkort de eerste beweegbare fietsbrug op de hoek van de Vaart en het Kanaal gaan plaatsen.

De “Oude” Witterbrug verhuist dinsdag 12 augustus naar Kloosterveste. De brug krijgt daar een plek bij de kruising Vestesingel en fietspad Hertenlaan. Coördinerend wethouder voor de FlorijnAs, Harmke Vlieg-Kempe, zal aanstaande dinsdagmorgen rond 08.00 uur met een grote kraan de oude Witterbrug van haar plek hijsen en geeft hiermee symbolisch het officiële startsein voor de aanleg van de allereerste nieuwe beweegbare brug in het project “Blauwe As”.

“Het is een mooi moment. In twee opzichten. We luiden een volgende fase van de Blauwe As, het weer bevaarbaar maken van het Kanaal in, maar we geven de oude Witterbrug ook een nieuwe plek. Met het weer bevaarbaar maken van het Kanaal geven we de vaarrecreatie een impuls. Je kunt straks met de boot een rondje Assen maken. Daarnaast is de Blauwe As ook goed voor de ontwikkeling van het aanliggende gebied”, laat de wethouder aan Nieuws in Assen weten. De nieuwe brug krijgt overigens een andere naam. Deze zal Willem III-brug gaan heten.

Vertraging

De verplaatsing van de “Oude” Witterbrug brug stond gepland op 16 juli om plaats te maken voor de nieuwe beweegbare fietsbrug. Echter een nest jonge zwaluwen gooide de planning van de aannemer behoorlijk door de war en men heeft toen eerst het voorbereidende werk, zoals het plaatsen van damwanden, afgemaakt zodat de vogels de tijd kregen om uit te vliegen.

Foto © Nieuws in Assen.