Wie draagt u voor als sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar?

DELEN
ASSEN – Traditiegetrouw zet de gemeente Assen haar sporters en jonge talentjes jaarlijks in het zonnetje omdat zij een knappe prestatie hebben behaald. Dit jaar gebeurt dat op een iets andere wijze, maar wat blijft is dat iedereen kandidaten kan aanleveren die een knappe sportprestatie hebben behaald en genomineerd kunnen worden voor Drents sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar 2015.

Nieuwe opzet door verbinding met Sportgala Drenthe

Het Sportgala Drenthe kent dit jaar een andere opzet dan voorgaande jaren. De basis voor dit provinciale gala is de input vanuit de Drentse gemeenten. Iedere gemeente, waaronder dus ook Assen, kan per categorie één genomineerde aandragen. Uiteindelijk zijn er dan twaalf genomineerden in iedere categorie. Op deze manier is dit als het ware de grote finale en zijn sporters uit alle gemeenten vertegenwoordigd. De bekendmaking van de winnaars vindt dit jaar plaats tijdens het Sportgala Drenthe op 18 februari in De Bonte Wever.

Kandidaten aanmelden

De gemeente Assen roept iedereen op om kandidaten aan te dragen die volgens hem/haar een nominatie verdienen en kans moeten maken op de titel Drents sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar. Dit kunnen kandidaten zijn vanuit school, vereniging, vriendenkring, familie, etc, en woonachtig in de gemeente Assen. Kandidaten kunnen tot maandag 18 januari aangemeld worden via e-mail sportloket@assen.nl. Kijk voor meer informatie op www.assenbeweegt.nl.

Wanneer alle aanmeldingen binnen zijn nomineert een Asser jury vervolgens in iedere categorie één sporter of ploeg voor het Sportgala Drenthe. Alle aangedragen kandidaten ontvangen vanuit de gemeente Assen een klein aandenken.

Aansluitend kan er van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari gestemd worden door het publiek om ,samen met een topsportjury en een journalistenjury, te bepalen wie Drents sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van 2015 mag worden. De bekendmaking van de winnaars van het Sportgala Drenthe vindt plaats op 18 februari in De Bonte Wever.

Kijk voor meer informatie op www.sportgaladrenthe.nl.