Wie herkent verdachte van aanranding in Pittelo?

DELEN
Wie herkent verdachte van aanranding in Pittelo?

ASSEN – De politie heeft op haar site een filmpje gezet waarop een man te zien is die verdacht wordt van aanranding.

Wat is er gebeurd

Op 19 februari 2014 rond 21.44 uur liep een 40 jarige vrouw vanaf CBS De Lichtbaak naar huis. Achter de Poiesz in de Maasstraat langs en vervolgens de Donaustraat in. In de brandgang op de Donaustraat zag ze een man vlak achter haar lopen. Ter hoogte van het erf van haar buren pakte de man haar van achteren vast en betastte haar bij haar borsten en in het kruis. Toen ze hard schreeuwde vluchtte de man in tegengestelde richting.

Bewakingscamera

De verdachte is te zien op bewakingsbeelden. Het gaat om een man van ongeveer 1.60 a 1.70 groot. Hij heeft een tenger, smal postuur en het slachtoffer schat zijn leeftijd rond de 20 jaar. Hij droeg een zwarte muts, een lichtkleurige jas of trui en een donkere broek.

DNA onderzoek

We hebben destijds eerst onderzoek gedaan of er DNA was achtergebleven op de kleding van de aangeefster. Dit jaar werd bekend dat er een DNA spoor was achtergebleven. Echter te weinig om in te voeren in de databank van het NFI. Bij een aanhouding van een eventuele verdachte in deze zaak kan zijn DNA worden vergeleken met die van het eerder aangetroffen spoor.

Tips

Herkent u de man? Bel dan gratis met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Of neem contact op met de politie in Assen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.