Wij willen een groot scherm op het Koopmansplein

DELEN

Nederland speelt aanstaande woensdag de halve finale van het WK voetbal in Brazilië tegen Argentinië. Beelden van een gezellig samen zijn met honderden “Oranje” supporters scheren regelmatig langs op TV, vooral de sfeerbeelden van het ‘samen kijken’ op de Grote Markt in Groningen is voor de televisie zenders goed ‘Oranje’ voer.

Zo’n mooi feest als op de Grote Markt dat kan in Assen natuurlijk nog veel mooier. Steun deze petitie voor een groot scherm op het Koopmansplein!

Assen had in 2010 een groot scherm op het Koopmansplein, echter dit jaar is er geen activiteit te zien op het grootste plein dat Assen telt in de binnenstad. Daar de roep om een dergelijk ‘gezamenlijk kijken’ groot is, is er een Facebook actie op touw gezet met de titel “Wij willen een scherm op het Koopmansplein”, dat op het moment van schrijven meer dan 1400 zogeheten ‘likes’ heeft.

Het initiatief om een scherm te plaatsen zal in ieder geval van ondernemers of particulieren moeten komen. In Groningen is het de “Verenigde Horeca Combinatie”, die de kar trekt.  Het is overigens ook niet de taak van de gemeente Assen om een dergelijk event te organiseren. “De gemeente Assen neemt niet het initiatief voor het plaatsen van een scherm. Mochten er verzoeken binnenkomen van bedrijven of particulieren dan worden deze getoetst aan de geldende regelgeving en eisen van veiligheid”, zo laat gemeente woordvoerder Martin de Bruin aan de redactie van Nieuws in Assen weten.

Het staat de initiatiefnemers van de Facebook actie “Wij willen een scherm op het Koopmansplein” als particulier dus vrij om een dergelijk event neer te zetten.