Het Wilde Westen in Assen tijdens de Avond4daagse

DELEN

Assen – Nog even en dan is het weer zover. Van 16 tot en met 19 mei 2017 organiseert wandelvereniging ‘ De Zwaluwen’ alweer de 73e Avond4daagse!

Kies voor 5 of 10 kilometer
Iedere deelnemer kan kiezen tussen 5 of 10 kilometer per avond lopen. Van dinsdag- tot en met donderdagavond beginnen de wandelaars omstreeks 18:00 uur met lopen. Vrijdag om 19:00 uur. We verzoeken alle lopers voor deze tijd aanwezig te zijn. De routeboekjes worden van tevoren uitgedeeld en zijn ook op de website te vinden.

Feestelijke intocht met als thema: Het Wilde Westen
Op vrijdagavond is er een feestelijke intocht. De groep die op de meest originele manier het thema laat zien wint een bokaal! De wandelaars in de winnende groep krijgen allemaal een vaantje als herinnering. Ook de groepen die op de 2e en 3e plaats eindigen worden niet vergeten. Een onafhankelijke jury beoordeelt de groepen. Tijdens de intocht zorgen de muziekkorpsen voor muziek. Met z’n allen zorgen we voor een feestelijke avond!

Inschrijven kan via www.avondvierdaagse-assen.nl

Vanaf 10 maart tot en met 12 april kunnen groepen zich online inschrijven via de website. Individuele lopers kunnen zich tot en met 16 mei inschrijven. Daarna kunnen wandelaars zich alleen nog voor 1 dag inschrijven.

Tarieven voor groepen Avond4daagse 2017
4 avonden: 6,00 per persoon
1 dag: € 5,50 per persoon
Begeleiders: € 2,00 per persoon

Tarieven voor individuele lopers zijn 0,50 eurocent per loper extra op bovenstaande tarieven. Inschrijven op de startlocatie is ook mogelijk. Let op: dit is €1,- per loper extra.

Tip van de organisatie: kom met de fiets
De organisatie raadt iedereen aan om vanwege de grote drukte op de fiets naar de startlocatie te komen.

Vorig jaar ging de feestelijke intocht op de laatste avond helaas niet door. Met de weersomstandigheden van 2015 nog op het netvlies werd het zekere voor het onzekere genomen. De Emmaschool liep zelf een alternatieve intocht, in het Maya-thema, richting VVV-kantoor. Daar werd een mini Maya-tempel aangeboden aan Ronald Obbes.

Leerlingen van de Emmaschool tijdens de alternatieve intocht van de Avondvierdaagse

De volgende wegen zijn tijdens de Avond4daagse van 17.00 tot c.a. 22.00 uur afgesloten:
– Hoofdlaan (vanaf de Europaweg t/m de Rode Heklaan)
– Stadsbroek
– Kortbossen

De wegen worden afgesloten om de veiligheid van de wandelaars te garanderen en opstoppingen door verkeersdrukte te voorkomen. Alléén bezoekers en hotelgasten van De Bonte Wever kunnen van de afgesloten wegen gebruik blijven maken. Voor hen wordt door de verkeersregelaars een uitzondering gemaakt.

Tijdens de intocht op vrijdag zijn ook de volgende straten afgesloten:
– Witterstraat
– Vaart Z.Z. (vanaf Witterstraat)
– Weierstraat
– Nieuwe Huizen
– Noordersingel
– Brinkstraat
– Kerkstraat
– Torenlaan
– Collardslaan
– Nassaulaan

Tijdens de intocht is geen verkeer mogelijk in de volgende straten:
– Gymnasiumstraat
– Emmastraat
– Bellevue

Houd ook onze website, Facebook en Twitter in de gaten!

Altijd op de hoogte zijn van alles rondom de Avond4daagse? Houd onze website, Facebook en Twitter in de gaten. Op de website staat bijvoorbeeld welke route er elke dag gelopen wordt. Ook kan men daar alle informatie nog eens teruglezen. Op Facebook en Twitter houdt de organisatie iedereen op de hoogte van belangrijke informatie, bijvoorbeeld rondom de weersomstandigheden.

Website: www.avondvierdaagse-assen.nl
Facebook: www.facebook.com/Avond4daagseAssen
Twitter: @DeZwaluwenAssen

Foto’s: M. Babtist