Wilhelmina Ziekenhuis ondanks keurmerk uit de top 10

DELEN

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft opnieuw het Spataderkeurmerk van de Hart en Vaatgroep ontvangen. Dat betekent dat de spataderzorg in het WZA van goede kwaliteit is. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan acht specifieke kwaliteitscriteria.

Criteria

Zo moet voorafgaand aan een behandeling van spataderen een duplexonderzoek uitgevoerd zijn, moet de instelling minstens drie verschillende behandeltechnieken aanbieden, en moet het mogelijk zijn om onderzoeken en bespreking van het behandelvoorstel aaneensluitend op één dag te plannen. Bij de behandeling moet bovendien altijd een dermatoloog of gecertificeerd vaatchirurg betrokken zijn. Het WZA voldoet aan alle acht kwaliteitscriteria.

Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Dit keurmerk van De Hart en Vaatgroep helpt patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden.

Wilhelmina Ziekenhuis uit de top 10 beste ziekenhuizen van Nederland

Ondanks het behalen van dit specifieke keurmerk is het WZA gedaald in de jaarlijkse ziekenhuis top-100 van het Algemeen Dagblad die afgelopen zaterdag 4 oktober is verschenen. Vorige jaar was het WZA de nummer 8 in Nederland, dit jaar zijn ze 8 plaatsen verder gezakt naar plek 16. Ondanks dit alles blijft het WZA het best scorende ziekenhuis van het Noorden.