Wim Nieuwkerk neemt afscheid tijdens NK Duathlon Assen

DELEN
Wim Nieuwkerk neemt afscheid tijdens NK Duathlon Assen

Routinier Wim Nieuwkerk ( rechts op de foto ) uit Dinteloord neemt zaterdag tijdens het NK Duathlon in Assen afscheid van de duathlonsport op het hoogste niveau. De Brabander gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Bij de vrouwen zijn Lesley Smit en Jony Heerink favorieten voor de NK-titel. Het NK wordt gelijktijdig gehouden met de wintertriathlon van Assen.

Wim Nieuwkerk pakte in 1999 zijn eerste NK-titel. Hij won dat jaar de wintertriathlon. In later jaren werd hij -onder meer- tweemaal nationaal kampioen op de korte duathlon en vijf maal op de lange duathlon. Ook nam Nieuwkerk in 2013 deel aan de Wereldspelen in Colombia. In zijn afscheidswedstrijd zal hij te maken krijgen met de nieuwe generatie duateten, die gretig op zoek gaan naar een eerste NK-titel. Onder de kanshebbers zijn RTC-atleten Erik van der Heijden uit Waspik, Stein Posthuma uit Delft, Alexander Picard uit Chaam en Joep Staps uit Tilburg. Andere kanshebbers op topklasseringen zijn Pim de Kok uit Enschede en de routiniers Coen de Wit uit Arnhem en Raimond van der Boom uit Assen, die als lokale favoriet van start gaat.

Bij de vrouwen ligt na de afmelding van topfavoriete Stefanie Bouma de weg vrij voor Lesley Smit. De Twentse, die in Altstätte net over de Duitse grens woont, moet het opnemen tegen onder andere Jony Heerink uit Amersfoort.

NK Duathlon Assen

Het NK Duathlon vindt zaterdag plaats in Assen, rondom sportcomplex Stadsbroek. De start van het NK voor senioren is om 13.35 uur. De af te leggen afstanden zijn 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Er wordt ook gestreden om NK-titels voor junioren en jeugd, die kortere afstanden afleggen.