Winkelrijk Marsdijk heeft in november koopzondagenproef

DELEN

Het meest complete en gezelligste winkelcentrum van Assen opent in november op zondag haar deuren van 12:00 tot 18:00 uur voor het winkelend publiek. Sinds begin dit jaar is de Jumbo al geopend op de zondag en vanaf 2 november zal het merendeel van de winkeliers zich hier bij voegen.

Winkelrijk Marsdijk is het eerst winkelcentrum in Assen dat in haar geheel op zondag opengaat. Mocht deze proef een succes blijken dan is de kans groot dat de koopzondagen het hele jaar blijven.  Doormiddel van speciale zondagaanbiedingen en leuke spaaracties hopen de winkeliers op gezellige koopweekenden.

” Belangrijk om zeven dagen in de week mijn deuren open te zetten voor onze klanten. De zondag wordt steeds meer geaccepteerd als een normale koopdag.” Jan Ploeger

De reden voor de zondagopeningsproef is dat winkelrijk Marsdijk aan de behoefte van de klant wil tegemoetkomen. Binnen de meeste huishoudens werken de man en vrouw nu eenmaal vijf dagen per week. Er is minder tijd voor boodschappen en het ‘funshoppen’. En zoals dat vaker gaat, valt de koopavond net op een sportdag, eetafspraak of de dag waarop je extreem moe thuis komt van je werk. Op zaterdagen wordt er vaak grootschalig gewinkeld en is het voor de drukke en bezette carrièretijger toch wat vervelend om naar de winkel te gaan. Tijd is geld laten we maar zegen. De zaterdag wordt opgeslokt door ‘moetjes’ en dat terwijl het je eerste vrije dag van de week is.

Eén ding is in ieder geval zeker: de koopzondag biedt een extra mogelijkheid een bezoek te brengen aan de winkel. De bezoekers van Winkelrijk Marsdijk profiteren sinds maart dit jaar elke zondag van verschillende winkels waar zij ook op zondag hun dagelijkse boodschapjes kunnen kopen. Jan Ploeger, filiaalmanager van de Jumbo: ‘’Sinds wij op zondag open zijn zie ik het aantal bezoeken stijgen. Los van dit aspect vind ik het ook belangrijk om zeven dagen in de week mijn deuren open te zetten voor onze klanten. De zondag wordt steeds meer geaccepteerd als een normale koopdag. Als we niet mee gaan in deze veranderingen zullen klanten naar andere steden trekken om daar hun boodschappen te halen. Als het merendeel van de winkeliers open gaat op zondag, versterkt dit elkaar alleen maar.’’