Winkelrijk Marsdijk Run Assen gaat zaterdag weer van start

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 12 september gaat de Winkelrijk Marsdijk Run weer van start. De Marsdijk Run valt dit jaar samen met het Swamp festival en vertrekt vanaf het festival terrein in het Anne Frank Park.

Daarmee is de Winkelrijk Marsdijk Run weer terug op haar oorspronkelijke plek, namelijk de Marsdijk in Assen. Het festival heeft als doel om mensen met elkaar te verbinden en noaberschap te creëren. Het sportevenement voor jong en oud geeft hieraan een verdere invulling.

Er zal om 12.00 uur gestart worden met de scholencompetitie 2015/2016. Leerlingen van de basisscholen kunnen gratis deelnemen aan het evenement. De groepen 1 en 2 van de basisscholen lopen één rondje van in totaal 500 meter. De groepen 3, 4 en 5 lopen twee rondjes en groep 6, 7 en 8 lopen drie rondjes. De prijsuitreiking voor de basisschool jeugd zal plaatsvinden om 12.45 uur in de cultuurtent.

Vanaf 13.30 uur gaan de andere deelnemers van start waarbij de deelnemers een afstand van 2 tot 6 mijl lopen. Deelnemers betalen € 7,- en voor deelnemers onder de 18 jaar geldt een inschrijftarief van € 3,50. De prijsuitreiking staat gepland om 14.30 uur en zal plaatsvinden op het hoofdpodium.

Inschrijving is nog mogelijk tot uiterlijk een half uur voor de start. Deelname aan de loop is op eigen risico. Het Swamp Festival schenkt dit jaar extra aandacht aan een gezondere leefstijl. Veel mensen in Nederland en Assen zijn te zwaar en vaak wordt dit veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. Door middel van het hardloop evenement wordt een bijdrage geleverd aan een gezonder Assen. Naast lichaamsbeweging is ook gezonde voeding een belangrijke voorwaarde als je wilt afvallen en gezond wilt leven.