Tweevoudig winnaar TT Assen begint crowfunding actie om te racen

DELEN
ASSEN – Voormalig MotoGP coureur Anthony West is een crowdfunding actie begonnen om deel te kunnen nemen aan het WK Supersport.

De Australische motorcoureur maakte in 1998 zijn debuut in de 125cc-klasse van het wereldkampioenschap en kwam daarna uit in de 250cc, 500cc, Moto2 en MotoGP klasse. In 2012 werd bekend dat ‘Ant’ positief was getest op het gebruik van methylhexanamine tijdens de Grand Prix van Frankrijk, maar keerde in 2014 terug in het WK cyclus. De laatste drie races van het MotoGP seizoen 2015 reed West als invaller voor de Tsjechische coureur Karel Abraham, die geblesseerd raakte bij een val tijdens de MotoGP in Aragon.

Assen meest succesvolle circuit voor Ant

In het jaar dat hij zijn comeback maakte (2014) won hij, elf jaar na zijn eerste overwinning, voor de tweede keer de TT van Assen in de Moto2 klasse. Eerder won de 34-jarige coureur in 2003 de Gauloises Dutch TT Assen op een 250cc Aprillia. In zijn hele carrière twee maal de hoogste podiumplek in een WK wedstrijd en beide behaald in Assen.

WK Supersport

Het bloed kruipt toch waar het niet gaan en West is begonnen met een crowdfunding actie, om geld bijeen te harken, voor deelname aan het WK Supersport. De coureur heeft inmiddels van de Dorna permissie om op 17 april van start te gaan in de vierde ronde van het WK Supersport op het TT Circuit van  Assen.

Met de crowdfunding actie hoopt West na Assen nog twee rondes te kunnen rijden, hiervoor heeft de ‘Aussie’ ruim $ 20,000,- nodig. Na 27 dagen staat de teller inmiddels op ruim $ 18,000. Het geld wordt besteed aan huren van twee Yamaha R6 motoren uit Duitsland, inschrijfgelden, banden etc etc. “Een Nederlands raceteam heeft voor het weekend in Assen haar racetruck beschikbaar gesteld. Ik kan hierdoor op de paddock verblijven en dit bespaart weer hotelkosten. Ik heb ook twee monteurs weten te regelen en ben bezig met een derde en een verings specialist. Er is nog veel te regelen zoals brandstof, onderdelen, vluchten, catering en alles wat er komt kijken om een raceteam te draaien”, aldus West.

Nieuws in Assen


2Divorce Assen


Bowlen in Assen