Winnaars beeldend kunstproject Identitijd bekend

DELEN

Assen – Tien Drentse kunstenaars mogen de komende weken deelnemen aan een serie masterclasses in het kader van het beeldend kunstproject Identitijd. De kunstenaars zijn zondag 8 april in CBK Emmen door een jury en het publiek geselecteerd uit 110 deelnemers.

Nieuwe expositie
Naast coaching en workshops werken de geselecteerde deelnemers, met tien kunstenaars die in Overijssel zijn geselecteerd, aan een nieuwe expositie die in september te zien is. Het talentontwikkelingsproject Identitijd is een initiatief van Stichting Beeldruimte en Stichting Kunst & Cultuur.

Winnaars
De negen winnaars geselecteerd door de jury zijn Egbert Jan Brink (Zuidlaren), Laura van Gaans (Havelte), Harma Heun (Assen), Marijke van der Meij (Orvelte), Annemarie Joosten (Wapse), Henja Kerkhof (Nieuw-Balinge), Hendrik Klunder (Meppel), Maja Moorman (Exloo) en Ria Penthum (Assen).
De publieksprijs is gewonnen door Jans Katerbarg uit Emmen. Zijn kunstwerk van hout kreeg de meeste stemmen van het publiek.

Jury
De jury, bestaande uit Tjibbe Hooghiemstra, Wia van Dijk, Gabrielle Kroese, Nirdosh van Heesbeen en Peter Veen, bekeek in totaal 224 twee- en driedimensionale kunstwerken in de tentoonstelling Identitijd. De leden kozen uiteindelijk voor negen werken, waarvan zij menen dat de kunstenaars van deze werken de meeste kans hebben om zich verder te ontwikkelen.

Identiteit versus tijd
K&C organiseerde in februari en maart voor de vierde keer een tentoonstelling waar zowel professionele als amateurkunstenaars via open inschrijving anoniem hun werk konden tentoonstellen. Thema was identiteit versus tijd; Identitijd dus. Alle kunstenaars op zoek naar een podium en feedback op hun werk konden hier aan deelnemen. Het leverde een mix op van klassieke en moderne kunst, van beelden tot schilderijen en installaties. Alle kunstenaars konden deelnemen aan een Verdiepingsdag waarin ze ook hun werk konden bespreken met professionele kunstenaars.

Foto: Sijtze Veldema