Winnares 2013 Jody van Gerwen toch in actie op NIC Assen

DELEN
Winnares 2013 Jody van Gerwen toch in actie op NIC Assen

De jongste winnares ooit van het NIC Assen, Jody van Gerwen, is toch aanwezig op het concours van dit jaar. Aanvankelijk zou de winnares van verleden jaar in actie komen op een concours in Italië. Maar dat evenement in Pontedera is op het laatste moment afgelast, waardoor Van Gerwen opnieuw op het NIC Assen aanwezig kan zijn. Met één van haar jongere paarden werd de nu 22-jarige amazone vrijdagochtend zesde in de eerste internationale wedstrijd.

” Toen ik vernam dat de wedstrijd in Italië, waar ik twee weken achtereen zou rijden, niet doorging heb ik contact gezocht met de organisatie van het NIC en kon ik toch alsnog starten. Via een concours in Wienerneustad (Oostenrijk) ben ik in Assen aangekomen” Jody van Gerwen

Vanochtend werd Van Gerwen zesde in de Havinga Makelaardij Prijs met Maria Bonita (Stakkato x Zacharias). “Dat is een zevenjarig paard en die doet het goed”, liet de amazone na de wedstrijd weten. Voor de Grote Prijs van komende zondag heeft de amazone uit Limbricht de beschikking over twee paarden. “Ik heb Tantalus meegenomen, het paard waarmee ik verleden jaar won en ook Dynamite. Ik weet nog niet waarmee ik de Grote Prijs zal rijden, dat moet vandaag of morgen blijken. Dynamite is ook in staat op het Grand Prix niveau te winnen.”

Vrijdagochtend werd de eerste internationale overwinning van het NIC 2014 in de TT Hall behaald door Piet Raymakers. De ruiter uit Schijndel zegevierde in de twee fasen-wedstrijd op Van Schijndel’s Chanelly (Contendor x Bachus) en zette een tijd neer van 27.55 sec.

Op de tweede plaats kwam Michel Brusse  uit Wapserveen. Hij kwam met Chardon (Darco x Indoctro) tot 28.26. Wesley Mulder uit Apeldoorn greep met For A Dream (For Pleasure x Lux) de derde plaats in een tijd van 30.19.

Foto © Roos Meertens.