Winteb Racing komend seizoen dubbel terug op het circuit

DELEN

Na een ernstig ongeluk vorige seizoen van Kervin Bos op het Circuit van Assen en daarmee het tijdelijk stoppen van deze coureur, leek dit voor het Winteb Racing Team ook het einde op het circuit te betekenen. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Winteb Racing is de afgelopen jaren met jonge talentvolle coureurs zoals Maarten Bekker, Koen Zeelen en Kervin Bos op het circuit actief is geweest, en komt het seizoen 2015 met een combinatie van een zeer veelbelovende en jonge rijder en een oude rot in het vak op het circuit.

Winteb Racing terug met twee coureurs

Winteb Racing gaat in 2015 echter door met twee coureurs, te weten Albert van der Velde en Bobby Bos. Beide zullen op een door Ten Kate Racing geprepareerde Honda aan de start verschijnen, al zal het voor de routinier Van der Velde op een Fireblade 1000 zijn en voor de pas 16-jarige Bos een CBR600RR. Het team zal buiten de coureurs bestaan uit Geert Leiting, Jan Scheepstra, Niels Ivo, Erik Bos. De data zal door Raceplan, Walter Jansen, worden verzorgd.

“ Dit jaar is er ruimte om weer op de motor stappen en dat is uiteindelijk toch waarom ik met dit alles begonnen ben en kan niet wachten tot het begint” Albert van der Velde

In maart zal het team in Spanje gaan testen waarna de teampresentatie zal plaatsvinden. De exacte datum en plaats zullen zodra het definitief is bekend gemaakt worden. Volgens de jonge rijder Bos is het een super kans die hem gegeven wordt en wil hij graag de stijgende lijn die hij in zijn eerste seizoen op de 600 vorig jaar heeft ingezet verder doortrekken. De kennis en kunde van het team zullen zorgen voor rust en mogelijkheden.

“Het is weer een mooie uitdaging om jong talent te kunnen ondersteunen en te begeleiden op het circuit. Bobby heeft al heel veel moois laten zien afgelopen jaren en helemaal in 2014. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooi jaar tegemoet gaan. Zelf stap ik ook weer op de Blade na een afwezigheid van bijna 3 jaar mede door een opgelopen schouderblessure maar ook door mijn drukke werkzaamheden voor mijn bedrijf. Echter dit jaar is er ruimte om weer op de motor stappen en dat is uiteindelijk toch waarom ik met dit alles begonnen ben en kan niet wachten tot het begint” aldus Albert van der Velde.