Winterland Assen gaat van start met Lichtjesparade

DELEN

Assen – Vrijdag 15 december a.s. wordt de kerstmarkt op het Koopmansplein officieel geopend. Onder de naam Winterland Assen zal er tot en met 24 december veel te beleven zijn in de stad. De opening wordt voorafgegaan door een lichtjesparade, die start bij de Bonte Wever.

Primeur
Een primeur, want dit is de allereerste editie van de lichtjesparade in Assen. Onder muzikale begeleiding van de Mercurius Showband rijdt een gesloten stoet met feestelijk versierde en verlichte voertuigen stapvoets vanaf De Bonte Wever via de Hoofdlaan naar de binnenstad.

Het eerste voertuig is van de Kerstman, die gedurende de kerstmarkt in zijn eigen Kersthuis zal verblijven. “Onze parade wordt begeleid door de Motor Stichting van Rieks Poelman”, vertelt organisator Sienie Everts, “De stoet bestaat vervolgens uit de Happy Smile truck, een aantal wagens van de Stichting Sinterklaasintocht, een old-timer bus, motoren en heel veel auto’s van allerlei vrijwilligersclubs uit de evenementensector, maar ook de brandweer bijvoorbeeld.” Een paar wagens rijden door naar het Koopmansplein, waar de kerstmarkt door wethouder Wiersema officieel wordt geopend. De overige voertuigen worden aan de Vaart ZZ opgesteld. De start is om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats van De Bonte Wever.

Happy Smile truck publiekstrekker Lichtjesparade Assen
Happy Smile Scania Longliner R 560

“Wij krijgen heel veel enthousiaste reacties op deze parade”, zegt Everts, “maar er mogen voor dit jaar maar een maximum aantal wagens mee doen. Mocht het een succes zijn dan zetten we in op nog meer wagens volgend jaar”.

Voor het volledige programma check de Website van Winterland Assen

Openingstijden Kerstmarkt
Vrijdag 15 december: 19:00-22:00 uur
Zaterdag 16 december tot en met woensdag 20 december: 12:00-19:00 uur
Donderdag 21 december en vrijdag 22 december: 12:00-21:00 uur
Zaterdag 23 december: 11:00-19:00 uur
Zondag 24 december: 11:00-18:00 uur