Winterweer voorspelling geen reden tot paniek

DELEN

De winter is halverwege, maar een langdurige vorstperiode zat er tot nu toe nog niet in. Het wordt de komende dagen wel kouder met vanaf dit weekend ook al lichte nachtvorst en lokaal ‘natte’ sneeuw.

Geen paniek

De weersvoorspelling voor komende week is echter geen reden tot paniek. Assen kan de sleetjes en langlaufski’s gerust in de schuur laten staan, want mocht er een enkele vlok ‘natte’ sneeuw vallen dan verdwijnt deze ook zo weer als ‘sneeuw voor de zon’. Indien men gebruikt maakt van de kunstijsbaan van de Bonte Wever in Assen, dan kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden.

weer-assen

Kwakkelwinterweer

Het wordt vanaf dit weekeinde kouder dan het langjarig gemiddelde. Normaal wordt het een graad of 6 overdag en komt de temperatuur tijdens de nachten rond het vriespunt uit. Dat het kouder wordt betekend niet dat we binnen afzienbare tijd de schaatsen kunnen gaan onderbinden. Tijdens het weekend komt het kwik ’s nachts al wel dichtbij het vriespunt uit en volgende week krijgen we dan op uitgebreide schaal lichte nachtvorst. Soms valt er ook wat winterse neerslag. Overdag komt de temperatuur dagelijks wel weer enkele graden boven nul uit. Het ziet er dus naar uit dat het ook volgende week blijft doorkwakkelen met ’s nachts vorst, maar overdag veelal dooi, zo laat Dennis Wilt weten op Weer.nl

Weerkaart: Weerstation Assen