WK Junioren Sportvissen in Assen

DELEN

WK Junioren Sportvissen in Assen

Van maandag 21 juli tot en met zaterdag 26 juli 2014 zal in Assen worden gestreden om de titel WK junioren zoetwater vissen. Na het WK Zoetwatervissen in Almere (2009) en het WK Damesvissen Zoet in Leeuwarden (2012) heeft Sportvisserij Nederland opnieuw een WK naar ons land weten te halen. Op 25 en 26 juli is Assen het decor voor de ‘Youth World Championships Angling 2014’.

Naar verwachting doen circa tien landen mee in de categorie U14. Voor Nederland is dit de eerste keer dat zij met een team deelneemt aan deze jongste categorie op het WK. In de groep U18 doen circa 18 landenteams mee, en de U23-categorie kent circa 20 deelnemende landen. Elk deelnemend landenteam bestaat uit vier topvissers, die zullen strijden om de titel Wereldkampioen Jeugd, zowel als landenteam als individueel.

Naast de ruim 200 deelnemers aan het WK, maken ook talloze teamcoaches, begeleiders, bankrunners, aanhang en supporters uit vele landen hun opwachting tijdens het WK in Assen. De verwachtingen zijn, dat de Nederlandse teams dankzij hun extra lange voorbereiding en trainingen op de wedstrijdparkoersen het thuisvoordeel straks weten om te zetten in podiumplaatsen.

Opening

De officiële opening vindt 23 juli plaats in de Jozefkerk in Assen, maar al vanaf 21 t/m 24 juli zal er dagelijks getraind worden door de deelnemende landen. Het WK Junioren Zoet vindt plaats op 25 en 26 juli en de prijsuitreiking vindt zaterdag 26 juli rond 17.00 uur plaats op het evenemententerrein aan het Enklaarpad in Assen. Iedereen is van harte welkom bij het WK Junioren Zoet 2014. Het is een mooie gelegenheid om een groots sportvisevenement van dichtbij mee te maken.

Verboden te vissen

Het WK-parcours aan het Noord-Willemskanaal – Havenkanaal ten Noord-Oosten van Assen zal worden gesloten van maandag 7 t/m zondag 20 juli 2014. Gedurende deze periode is vissen op het WK-parcours van het Havenkanaal en Noord Willemskanaal in Assen ten strengste verboden (officiële sluiting).

Training zal wel mogelijk zijn op andere delen van het Havenkanaal / Noord Willemskanaal in de omgeving van Assen.

Voor meer informatie en het tijdschema, klik hier !