WK Motorcross Grand Prix in 2015 op TT Circuit Assen

DELEN
WK Motorcross Grand Prix in 2015 op TT Circuit Assen

Vandaag werden tijdens een persbijeenkomst in het Drents Museum te Assen bijzonderheden bekend gemaakt over een volgend jaar te organiseren Motocross Grand Prix op het TT Circuit van Assen dat daarvoor speciaal in gereedheid zal worden gebracht.

De Provincie Drenthe en Gemeente Assen verlenen subsidie aan het evenement dat wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen en waarin belangrijke regionale spelers een actieve rol hebben. Een nog te realiseren parcours moet van het ‘Circuit van Drenthe’ de eerste circuitfaciliteit ter wereld maken met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein.

“ We brengen zand naar het TT Circuit. 25 duizend ton zand !” Lee van Dam

Aan het woord kwamen onder anderen Gedeputeerde van Provincie Drenthe Ard van der Tuuk “We streven in Drenthe naar dynamiek en reuring. Deze WK is er een mooi voorbeeld van, zaken koppelen en het mooie laten zien van Drenthe. Ik hoop dat met deze WK een traditie wordt ingezet”.

Wethouder van Gemeente Assen Ruud Wiersema “Het levert Assen weer veel naamsbekendheid op maar bovenal is het een goede spin-off op economisch gebied”

Lee van Dam namens Stichting Motocross Grand Prix Assen “Het is natuurlijk een pracht event wat we hier met z’n allen neer gaan zetten. 25 duizend ton zand waar we een uniek cross circuit mee gaan bouwen op het TT Circuit van Assen. Het circuit gaat liggen langs de tribunes met een bye-pass tussen de gebouwen door op het circuit. Dat is uniek in de wereld”, aldus Van Dam.

Tijdens de persbijeenkomst sprak ook de 16-jarige Davy Pootjes. De jonge coureur uit Ammerzoden die al een behoorlijke palmares heeft opgebouwd in de cross wereld en onlangs een vijfjarig contract tekende met KTM, liet weten “Het lijkt me heel mooi te mogen rijden op Assen. Ik ben zelf groot fan van wegracen en van bijvoorbeeld Valentino Rossi en dan ineens maak ik het mee dat ik op dezelfde plek een WK wedstrijd rij”, aldus de tweevoudig Europees en viervoudig Nederlands kampioen motorcross.

Het WK event zal op 29 en 30 augustus 2015 worden verreden op het Circuit van Drenthe.

Meer informatie www.mxgp-assen.com