WK Superbike Assen met Nederlands succes

WK Superbike Assen: Fans op Pole Position!

DELEN
ASSEN – Wat een enthousiasme toonde het Nederlandse publiek toen Michael van der Mark na de finish het woord tot het publiek richtte.

Met een brede lach liet Van der Mark zien dat hij uiteindelijk het Prosecco Doc Superbike weekend op het TT Circuit Assen met een goed gevoel afsloot. Na zijn deceptie van zaterdag, toen de Nederlandse favoriet met winst onder handbereik ten val kwam, maakte hij zondag veel goed door als derde te finishen.

“Deze derde plek voelt als een overwinning”, aldus Van der Mark, toen hij van de motor was gestapt. Net als zaterdag ging de winst naar de Engelsman Jonathan Rea. Tom Sykes pakte de tweede plaats en tot groot enthousiasme van het publiek eindigde Van der Mark als derde.

Fans op Pole Position

Naast de spectaculaire races zijn de fans verwend met geweldige premiums en paddock-activiteiten. Honderden fans zijn tijdens het WK Superbike blij gemaakt met een wandeling over de grid, een rit in de safety car of een aantal rondes langs de pitmuur.

Meer dan 50 fans mochten vervolgens de podiumceremonie bijwonen om de winnaars toe te juichen. In de Fanzone stond veel op het programma: stuntshows, handtekeningen-sessies en persconferenties met de coureurs. Dichterbij de coureurs konden de fans dan ook niet komen.

Van der Mark maakte het de fans wel heel gemakkelijk, na zijn podiumfinish liep hij naar de tribune en gooide zijn sliders het publiek in. Met recht kan worden gezegd: de fans op Pole Position!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen