Hoop op Nederlands podium WK Superbike Assen

DELEN

ASSEN – Het wordt vooral een Nederlands podium tijdens de World Superbike op 19 april op het TT Circuit Assen. Dat is althans de hoop van een groot deel van de elf Nederlands coureurs die over ruim twee weken in Assen aan de start verschijnen.

Voor Michael van der Mark is het misschien voor een podium nog wat te vroeg, zo zei hij woensdagmiddag tijdens de persconferentie op het TT Circuit. Van der Mark heeft een goed gevoel over het begin van het seizoen, in een voor hem nieuwe klasse, waarin hij zich in de afgelopen races al duidelijk heeft laten zien. Zijn teamchef Ronald ten Kate van het Pata Honda Team is dan ook zeker tevreden tot nu toe.

Veel ervaring aanwezig

Met name is in de Superstock1000 met Danny de Boer, Kevin Valk, Wayne Tessels, Nigel Walraven en Tony Covena veel ervaring aanwezig. In de afgelopen periode is door hen druk getest en bij alle vijf is het vertrouwen in een goed  verloop van het komende seizoen groot. Rob Hartog is erg blij met zijn start in de Superstock 600, omdat het er eerst niet op leek dat hij gezien zijn leeftijd zou mogen meerijden. Door een wijziging in de reglementen kan hij nu alsnog laten zien wat hij in zijn mars heeft. Voor de jonge honden Ricardo Brink en Karlo Slager is het  vooral een leerjaar: beide coureurs hebben tot nu toe op lichtere machines gereden. Al toonde de 19-jarige Karlo Slager de nodige bravour door te stellen dat hij gaat voor een plek op het podium.

Fanzone tijdens WK Superbike Assen

Alle bezoekers van het evenement kunnen dit jaar dit bij hun idolen komen. Naast een paddocktoegang waarvoor een ticket kan worden gekocht,  wordt een speciale fanzone ingericht. In deze fanzone worden interviews door de rijders gegeven en is er veel entertainment.

De toegangsprijzen voor de WK Superbike in Assen zijn zo laag mogelijk gehouden. Voor de racedag kost een ticket € 49,-. Een passe-partou t (inclusief paddocktoegang) kost slechts € 75,-. Voor jeugd tot 16 jaar is de toegang zelfs gratis.

De WK Superbike in Assen begint donderdag met een gratis Open Paddock. Iedereen is dan uitgenodigd een kijkje te nemen in het hart van het TT Circuit Assen, de paddock waar alle trailers en teams te vinden zijn en waar tal van activiteiten in de fanzone worden georganiseerd.

Vrijdag staan de eerste trainingen op het programma, zaterdag zijn de kwalificaties en de Superstock 600 race en zondag staat alles in het teken van de verschillende races.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie.nl