WK Superbike Racedag op het TT Circuit van Assen

DELEN

ASSEN – Vandaag is het de dag waarop we zullen zien of Michael van der Mark een plekje op het podium kan bemachtigen in één van de twee WK Superbike races op het TT Circuit van Assen. De Nederlandse troef van het Pata Honda Team start vanaf de vijfde plaats.

De eerste race van de WK Superbike staat om 10.30 uur op het programma. Om 13.10 uur wordt de tweede race in het WK Superbike verreden op het heilige asfalt van Assen.

Superstock 600

Rob Hartog reed gedurende de race van de Superstock 600 op de achtste plek, maar wist dit uiteindelijk in de laatste ronde nog om te buigen naar een zesde plek. “Dit geeft wel een boost.”

European Junior Cup

Quentin Koers zal zondag om 15.05 uur van start gaan in de European Junior Cup. De Assenaar start zondagmiddag vanaf de negende startrij.

Fanzone TT Circuit Assen

De fans en liefhebbers konden zaterdag ook weer terecht in de fanzone voor allerlei extra’s. Zo zijn de persconferenties bij te wonen in de gratis toegankelijke fanzone. Tom Sykes pakte zaterdag ‘pole position’ en kwam daarom samen met Jonathan Rea en Leon Haslam, die van de tweede en derde plek starten vandaag, langs. De stuntrijder liet zijn stunts zien en in de relax area werd er volop van de zon genoten. Zondag is er weer volop beweging en actie in de Fanzone. Een must voor de motorsportliefhebber!

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie