Wolf gespot op het Balloërveld

DELEN

ASSEN – Sinds zaterdagmorgen is een wolf, afkomstig uit Duitsland, gesignaleerd op verschillende plaatsen in Drenthe. De laatste waarnemingen van de wolf zijn in de omgeving van Erm, Ekehaar, het Balloërveld, Kropswolde (Gr.) en maandagmiddag in Kolham (Gr.)

De wolf die is gesignaleerd is alleen, uitzonderlijk is dat niet, maar of deze zich definitief in Drenthe, dan wel Noord-Nederland zal gaan vestigen is de vraag. Nieuws in Assen vroeg het aan wolvenkenner Leo Linnartz:  ,,Jongvolwassen wolven trekken op een gegeven moment alleen de wijde wereld

“ Als er teveel mensen gaan zoeken naar deze wolf, dan zou hij inderdaad opgejaagd kunnen worden” Wolvenkenner Leo Linnartz

in op zoek naar een partner en eigen territorium. Soms zoeken ze net zo lang totdat ze een partner met territorium gevonden hebben en soms nemen ze genoegen met een mooi territorium en gaan ze er van uit dat daar vanzelf wel een keer een geschikte partner op af zal komen. Elke wolf maakt daarin zijn of haar eigen keuze. Het is dus niet zomaar te zeggen dat deze wolf blijft zoeken naar de partner die er (nog) niet is of dat hij of zij zich ergens in Drenthe vestigt”.

Het mooie weer van afgelopen weekend heeft veel ‘liefhebbers’ op de been gebracht om de wolf in Drenthe te ‘spotten’.  Een ware klopjacht lijkt te zijn ontstaan. ,,Als er teveel mensen gaan zoeken naar deze wolf, dan zou hij inderdaad opgejaagd kunnen worden. Op dit moment is de wolf de waarnemers nog te vlug af en hij lijkt zich steeds vaker overdag voor langere tijd te verstoppen. Dan wordt het dus ook moeilijker om hem te vinden”, aldus Linnartz.

Voor degene die de wolf spontaan in Drenthe tegen gaat komen heeft Linnartz nog een advies: ,, Geniet van de wolf als je hem ziet, maak er foto’s van en deel ze via waarneming.nl, maar ga er niet achteraan jagen en gun het dier ook de rust die hij nodig heeft”.

Laatste waarnemingen in Groningen

De wolf is maandagmorgen gespot in een bosgebied tussen Hoogezand en Kropswolde. Een inwoonster uit Hoogezand heeft de wolf met haar mobiel weten te fotograferen, zo meldt RTV Noord. Maandagmiddag dook de wolf op in de een straat van Kolham in Groningen, waar een automobilist hem heeft geflimd ( zie ons Facebook account ).

Foto: © R. Silvis – ‘De wolf zondag gespot op het Balloërveld’