Münster-roedel wolf weer terug in Nederland

DELEN
ASSEN – De Duitse wolf, die vorig jaar maart voor veel ophef zorgde in de provincies Drenthe en Groningen, komt terug naar Nederland. De wolf krijgt een plekje in natuurmuseum Naturalis in Leiden.

De wolf die afgelopen voorjaar korte tijd in Nederland rondliep, is in april 2015 doodgereden in Duitsland. De wolf werd op 15 april gevonden op de snelweg A7 bij het Duitse Berkhof. Het dier was doodgereden door een vrachtwagen. Het ging om een mannelijke nakomeling van de zogenoemde Münster-roedel, zo bleek uit Duits DNA-onderzoek op het dode dier. Het DNA kwam overeen met sporen op twee doodgebeten Nederlandse schapen.

Wolf weer terug

Wolven in Nederland heeft de wolf opgespoord in een Duitse vriezer ( Hannover). Omdat het gaat om de eerste wolf in 150 jaar in Nederland wil Wolven in Nederland hem graag tentoonstellen aan het publiek. Wolven in Nederland gaat de wolf over enkele weken ophalen in Hannover en aanbieden aan Naturalis, die hem in de collectie zal opnemen naast de ‘Wolf van Luttelgeest’, die niet zelf in Nederland terecht was gekomen.

In het voorjaar moet de opgezette ‘wandelwolf’ te zien zijn in Naturalis.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen