Wolf zaterdag op meerdere plaatsen gespot in Drenthe

DELEN

ASSEN – Sinds zaterdagmorgen is een wolf afkomstig uit Duitsland gesignaleerd op verschillende plaatsen in Drenthe. De laatste waarnemingen van de wolf zijn in de omgeving van Schoonoord richting Assen. Klazienavener Jan van der Aa wist het dier te fotograferen toen hij zaterdagmorgen reed op de N381 bij Sleen, later op de dag is de wolf ook gesignaleerd bij Wezuperbrug langs het kanaal.

De wolf is een beschermd dier en is welkom in Drenthe. De provincie Drenthe houdt zo goed mogelijk in de gaten waar het dier zich bevindt, omdat dit de eerste wolf sinds 2 eeuwen is die in Nederland rondloopt.

Wolvendeskundigen

Uit contacten met de autoriteiten en wolvendeskundigen uit Duitsland blijkt dat de wolf de laatste weken enkele honderden kilometers heeft afgelegd. Daarbij zijn geen opvallende incidenten gebeurd. Het beeld tot nu toe is dat het geen schuwe wolf is. Hij slentert langs wegen en is waarschijnlijk op zoek naar een bosrijke omgeving. Het dier trekt hierbij over grote afstanden naar nieuwe leefgebieden. Dat is voor jonge wolven gebruikelijk.

In deze fase heeft de provincie Drenthe de regie. In overleg met deskundigen van Rijk en provincies worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd.