Woningeigenaren Assen: Verbeter uw energielabel

DELEN
Woningeigenaren Assen: Verbeter uw energielabel

ASSEN – In Nederland moet elk gebouw voorzien zijn van een energielabel. Hiervoor zijn woningeigenaren zelf verantwoordelijk. Ter ondersteuning heeft de Rijksoverheid afgelopen periode een brief verstuurd met daarin een voorlopig label. Als u uw woning wilt verkopen of verhuren dan moet u dit label definitief maken.

Energielabel

De Rijksoverheid baseert het voorlopige energielabel op openbare informatie uit het kadaster. Als u het hier niet mee eens bent omdat u bijvoorbeeld heeft geïnvesteerd in zonnepanelen dan kunt u het label laten wijzigen. U moet hiervoor bewijsstukken aanleveren zoals foto’s of een factuur. Dit doet u als u het label definitief maakt via: www.energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid.

Verbeter uw energielabel

De gemeente Assen vindt duurzaam wonen belangrijk en moedigt u aan om uw energielabel te verbeteren. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt er ook voor dat uw woning in waarde toeneemt en uw energiekosten dalen. De gemeente helpt hierbij door bewonersgroepen die gezamenlijk aan energiebesparing werken, zoals bijvoorbeeld in de Lariks, te ondersteunen.

Wilt u uw energielabel verbeteren maar weet u niet zo goed hoe? Kijk voor inspiratie op www.energieloket.nl/assen.