Woonvorm Thorbeckelaan in Assen ontvangt € 6.850,-

DELEN

De zesde Rabo Midnightwalk van 12 september was zo succesvol, dat ook een tweede instantie een donatie kon ontvangen. Zoals bekend kon eerder dit najaar al € 10.000,- voor het goede doel aan Stichting Varen in Assen worden gegeven. De organisatie van de Rabo Midnightwalk heeft donderdag 6 november een tweede extra goede doel van de Rabo Midnightwalk 2014 bekend gemaakt. De meeropbrengst van € 6.850,- is donderdagmiddag geschonken aan de woonvorm Thorbeckelaan in Assen, een locatie van Promens Care.

Tuinaanleg

Woonvoorziening Thorbeckelaan is een woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Begin 2015 verhuizen ze naar de nieuwbouw aan de Troelstralaan. De 27 bewoners van deze woonvorm worden ondersteund op het gebied van praktische zaken en lichamelijke verzorging. Daarnaast worden ze betrokken bij de sociale omgeving en ondersteund bij de dagelijkse activiteiten. Op werkdagen hebben de meeste bewoners een vorm van dagbesteding. Voor de woonsituatie is het belangrijk dat ze zich thuis kunnen voelen in een gezellige huiselijke sfeer.

De tuin moet na de verhuizing nog geheel worden ingericht. Er komt voor en achter de woonvoorziening een tuin en het gebouw heeft een dakterras. De wens van de bewoners is om geschikt tuinmeubilair te plaatsen, alsmede bakken voor het planten en oogsten van klein fruit, groenten en kruiden.

Samen voor het goede doel

Dankzij een kleine 1.900 wandelaars tijdens de culturele en afwisselende nachtelijke wandeling, kan het bestuur van de Rabo Midnightwalk dit fantastische initiatief van Promens Care ondersteunen met een mooie bijdrage. Ook volgend jaar rekent de organisatie weer op veel mensen die willen wandelen voor het goede doel van 2015. De datum is al bekend: vrijdag 11 september 2015. Noteert u dit alvast in uw agenda.

De Rabo Midnightwalk is een initiatief van de Rotary Assen Noord en komt mede tot stand dankzij de inzet van meer dan vijftig vrijwilligers en de bijdragen van diverse sponsoren. Meer informatie is te vinden op www.midnightwalk.nl