Workshop Gedrag geen probleem!

DELEN

ASSEN – Om bij te dragen aan de stimulatie van een veilig leerklimaat, voor de sporter maar óók voor de trainer, organiseren Special Heroes en AssenBeweegt! / Vaart Welzijn in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) een praktische voorlichting/workshop over het omgaan met probleemgedrag in de sport.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen uit Assen of directe omgeving van Assen, die te maken heeft met jeugdige sporters met probleemgedrag. De workshop vindt plaats op woensdag 2 december van 19.00 tot 21.30 uur, bij MFA het Schakelveld, Witterhoofdweg 1G, Assen.

Het zal een interactieve workshop worden waarbij de nadruk ligt op hoe er gehandeld moet worden in de praktijk. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Daarnaast is deze avond zeer geschikt voor verenigingen die geen “speciaal” aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met een (gedrags)beperking in reguliere teams hebben.

De avond zal worden geleid door Arjan Pruim, expert op gebied van gedragsproblematiek vanuit het HIS. Hij zal samen met Robert Kiers, de lokale vakleerkracht in het speciaal onderwijs, zorgen voor een leuke en leerzame avond.
‘We gaan aan de slag met het vroegtijdig signaleren van ‘gedragsproblemen’ binnen een sportactiviteit. Het doel: escalatie voorkomen en de samenwerking tussen de trainer en de sporter behouden of herstellen.’

Uw aanmelding ontvangen wij graag vóór 27 november en de toegang is gratis! U kunt zich online inschrijven.

Zorg ervoor dat u (binnen) sportkleding aan heeft!