Workshop robotjes maken in de Knutselkeet

DELEN

ASSEN – Op het plateau voor De Nieuwe Kolk is vandaag een opmerkelijke ‘bouwkeet’ te bewonderen. Het is De Knutselkeet uit Noordlaren dat onderdeel is van Stichting KAR (SKKEK).

De Knutselkeet is een mobiele werkplaats. Ingericht met moderne gereedschappen en machines. Te gebruiken voor oud en jong voor kunst-educatieve en technische projecten. Vanuit de keet worden kwalitatief, verrassende workshops gegeven door kunstenaars. Want bezig zijn met iets creëren en kunst verbreedt je blik op de wereld!

Voor wie?

De Knutselkeet is er voor jong en oud en wordt ingezet op festivals, evenementen en instanties als verzorgingshuizen, dorpsverenigingen, buitenschoolse opvang en scholen. Of op maat bij bedrijven bijvoorbeeld.

Duurzaam

De Knutselkeet werkt met restmaterialen. Deze restmaterialen worden opgehaald bij bedrijven in de omgeving door mensen die een dagbesteding nodig hebben. Zij maken passende pakketten voor de workshops in De Knutselkeet. Een educatief medewerker stelt deze pakketten samen. Zo helpt het inzetten van De Knutselkeet mee aan de werkgelegenheid en tevens aan het duurzaam hergebruik van restmaterialen.

Bij de Nieuwe Kolk in Assen

Vandaag is het ‘Symposium Betapunt Noord’in De Nieuwe Kolk. Techniek platform Betapunt Noord organiseert het symposium de wereld van het kind: ‘Verrast, verbaast en verwondert’! voor leraren en schoolleiders uit het primair en voortgezet onderwijs.

De keet is tijdens dit event aanwezig met haar team om informatie te geven en deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze mobiele werkplaats. Johannes de Vries geeft om 15.00 uur en 16.00 uur een workshop robotjes maken.