WorldSBK Persconferentie Assen ‘MotoGP voor Van der Mark?’

DELEN
ASSEN – De Goldclub van het TT Circuit in Assen, was woensdagmiddag het toneel voor de WK Superbike persconferentie 2016. Een aantal Nederlandse motorcoureurs gaf acte de présence waaronder onze Nederlandse troef in de WK Superbike, Michael van der Mark.

Na de openingshandeling werd onder het toeziend oog van Dorna-Manager Daniel Carrera en Ten Kate Honda Team-baas Ronald ten Kate, Van der Mark kort aan de tand gevoeld. De 24-jarige Rotterdammer, die na drie ronden WK Superbike 2016 momenteel op de vierde plaats staat in het WK Superbike klassement kijkt uit naar de 25ste WK Superbike op thuiscircuit Assen.

“Fantastisch toch?”, lacht de Honda coureur. De Honda Fireblade CBR1000RR is dan wel een verouderde machine, maar Van der Mark weet uit de machine toch de power te halen die nodig is. “Het is inderdaad niet meer de jongste machine, maar we weten er wel het vermogen uit te halen dat nodig is om vooraan te rijden”.

Van der Mark is scherp en gebrand om in Assen weer te ‘vlammen’. Vorig jaar wist hij twee maal als derde over de finish te gaan, maar team-baas Ronald ten Kate verwacht dit jaar een sterkere Michael. “We hoeven hem nooit te pushen of te motiveren, dat kan hij zelf als de beste. Michael is altijd scherp”, aldus Ronald ten Kate.

De afgelopen tijd is Van der Mark gesprekstof voor de geruchtenmachines. Gefluisterd wordt dat hij weleens de overstap naar de MotoGP kan gaan maken. Van der Mark die in 2014 wereldkampioen werd in de WK Supersport en in 2013 en 2014 de 8-uur van Suzuka op zijn naam schreef was vorig jaar nog kandidaat om de geblesseerde Tsjech Karel Abraham te vervangen tijdens de Dutch TT. De Nederlandse coureur had van zijn team toestemming gekregen voor een eenmalig optreden in de MotoGP, echter besloot het Cardion AB Team van Abraham op het allerlaatst geen gebruik te maken van de diensten van Michael in verband met vergoedingen die het team zou willen hebben indien de Rotterdammer schade zou rijden.

“Als je dergelijke prestatie weet te realiseren dan kun je verwachten dat men uit de MotoGP iets van je moet, maar het is nog te vroeg. Uiteraard hebben we lijntjes lopen in de MotoGP. Eerst dit WK maar eens volbrengen”, aldus Ronald ten Kate. Van der Mark reageert nuchter “Ik heb nog geen aanbiedingen voorbij zien komen in mijn mailbox. Ik zit ook goed waar ik nu zit, maar weet wel dat ze in de MotoGP ook met Honda rijden”.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen