WZA 7de tijdens verkiezing gastvrije ziekenhuis van Nederland

DELEN

ASSEN – Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is zevende geworden bij de verkiezing tot meest gastvrije ziekenhuis van Nederland. Daarmee zijn we twee plaatsen gestegen sinds onze laatste nominering. In de bijbehorende Sterrengids heeft het WZA vier van de maximaal vijf sterren behaald.

Donderdag 11 juni 2015 namen de uitblinkers in gastvrijheid in drie categorieën (ziekenhuizen, GGZ, verpleeg- en verzorgingshuizen) de awards in ontvangst tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2015 in Utrecht. Ook een delegatie van het WZA was hierbij aanwezig. Hoewel het Wilhelmina Ziekenhuis Assen helaas niet in de prijzen viel, waren we tevreden met onze zevende plaats, én kregen we er een ster bij, waardoor ons totaal nu op vier van de in totaal vijf te behalen sterren staat.

Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Dit jaar deden 170 zorgaanbieders (waarvan 29 ziekenhuizen) mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen.

Tien jaar Gastvrijheidszorg met Sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren beleefde dit jaar zijn tiende editie. In de beginjaren 2004 en 2006 stond voeding centraal in het project. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorg locatie daadwerkelijk is.

Sterrengids Gastvrijheidszorg

De resultaten van de audits zijn te vinden in de ruim 200 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg 2015, die tijdens het congres is uitgereikt. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl. Uit het juryrapport: De medewerkers zíjn de gastvrijheid. Zij maken het verschil door iets meer te geven dan gevraagd wordt. Ze hebben passie en plezier in de uitoefening van hun vak. Het ziekenhuis is permanent bezig zich te verbeteren. Zowel op bouwkundig gebied (de renovaties) als in de diverse projecten. Het hart van de organisatie zijn de medewerkers, die de kwaliteit leveren en symbool staan voor de gastvrijheid.