WZA en Martini Ziekenhuis werken samen aan beste zorg

DELEN

ASSEN – De samenwerking tussen het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en het Groninger Martini Ziekenhuis wordt steeds concreter. Om te laten zien waarom en hoe we dat doen, hebben we een informatieve film gemaakt.

Artsen van verschillende specialismen, waaronder longziekten, vaatchirurgie, geriatrie, palliatieve zorg en plastische chirurgie, hebben de afgelopen tijd samenwerkingsinitiatieven gestart. Deze zijn erop gericht om patiënten in de regio’s Groningen en Drenthe de beste zorg op de juiste plek te bieden. De invulling daarvan varieert van gedeelde avond-, nacht- en weekenddiensten of het gezamenlijk bespreken en opstellen van behandelplannen, tot specialisten die in beide ziekenhuizen patiënten zien en opereren. Tegelijkertijd worden alweer nieuwe initiatieven voorbereid, bijvoorbeeld tussen de beide Intensive Care-afdelingen en op het gebied van orthopedie.

Breed aanbod

Voorheen werkten het Martini en het WZA al samen bij nierdialyse en het pathalogisch anatomisch laboratorium. En door de samenwerking bij de opleiding van coassistenten zijn het WZA en Martini nu gezamenlijk de grootste onderwijspartner van het UMCG.

Het WZA en het Martini Ziekenhuis kunnen op deze manier een breed aanbod aan kwalitatief hoogwaardige zorg toegankelijk en bereikbaar houden. Dat geldt voor de brede basiszorg  – met als belangrijke pijlers de spoedeisende hulp, verloskunde en intensive care – maar ook voor weinig voorkomende, meer specialistische zorg.