WZA en Philips tekenen technologiepartnership overeenkomst

DELEN

ASSEN – Door een omvangrijk technologiepartnership tussen het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en de Koninklijke Philips N.V. is het WZA de komende tien jaar verzekerd van de meest innovatieve technologie voor medische beeldvorming. De patiënt in Assen en omstreken profiteert hiervan doordat hij aan veel minder röntgenstraling wordt blootgesteld bij behandeling en onderzoek.

“Het WZA is een vooruitstrevend ziekenhuis dat continu bezig is met het verbeteren van onze kwaliteit van zorg”, aldus Boudewijn Ponsioen, raad van bestuur van het WZA. “De overeenkomst met Philips geeft ons enerzijds de zekerheid dat we structureel toegang hebben tot de nieuwste technologische zorginnovaties waarmee we onze patiënten beter en sneller kunnen helpen, anderzijds de waarborg van kostenbeheersing voor de lange termijn. Met deze samenwerking versterken wij onze positie als kwalitatief hoogstaand regionaal ziekenhuis.”

Diagnostiek en behandeling

De samenwerking tussen Philips en het WZA betreft medische beeldvorming, en dienstverlening voor de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, inclusief training en opleiding van medewerkers. Daarnaast ondersteunt Philips het WZA met planning en advies. De Philips-technologie gaat in het WZA een rol spelen in de diagnostiek en behandeling van ziekten. Zo levert Philips onder meer CT-technologie, echografiesystemen en digitale mobiele röntgensystemen voor op de operatiekamers van het WZA.

Minder röntgenstraling

Het WZA zet met het technologiepartnership en de aanschaf van de nieuwste systemen een belangrijke stap in het verminderen van de hoeveelheid röntgenstraling. Kwaliteit en veiligheid nemen daardoor toe. Door de Philips-technologie kan de hoeveelheid röntgenstraling tot wel 83% worden verminderd zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Minder straling is voor alle patiënten belangrijk maar vooral voor jongvolwassenen en voor patiënten die langdurige en complexe ingrepen moeten ondergaan of die vaker moeten terugkomen voor onderzoek en behandeling. Daarnaast is het gebruik van minder straling van belang voor de radiologiemedewerkers van het ziekenhuis.