Yamaha R6 Dunlop Cup in raceprogramma GAMMA Racing Day

Langstlopende merkencup bracht grote namen voort

DELEN
ASSEN – Met een motorrace in de Yamaha R6 Dunlop Cup is het wedstrijdprogramma van de GAMMA Racing Day compleet. De wereldwijd langstlopende merkencup in motorwegrace komt in 2016 voor het eerst in actie op het grootste gecombineeerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa.

2016 is het 39e seizoen in successie voor de populaire merkencup van Yamaha Duitsland. De cup werd in 1978 gevormd rondom de populaire Yamaha RD 350 tweetakt motorfiets en de XS 400 viertakt. Achteréénvolgens waren de TZR 250, FZR 600 en YZF 600 de standaard. Sinds 1999 wordt er geracet met de meer dan 120 pk-sterke Yamaha YZF-R6 die voor deelname in de cup wordt voorzien van een racekit. Bekende coureurs als Martin Wimmer, Dirk Raudies, Jörg Teuchert en Kenan Sofuoglu wonnen in het verleden in de merkencup van Yamaha Duitsland op weg naar internationale roem. Hoewel de serie wordt geëxploiteerd door Yamaha Duitsland kwamen er in 2015 coureurs uit 6 verschillende landen uit in de cup. De Yamaha R6 Dunlop Cup start het seizoen op 29 april aanstaande in Lausitz gevolgd door een wedstrijd op de Nürburgring. Met de race in Assen en een race in Zolder (B) gaat de cup in 2016 twee keer de grens over.

Naast motorraces in de Yamaha R6 Dunlop Cup en de Yamaha YZF-R125 Cup – Powered by GAMMA worden bezoekers van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa getrakteerd op een race in het wereldkampioenschap zijspannen, het Europees kampioenschap Superkarts, het Noordeuropees kampioenschap Formule Renault, het Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s, de internationale formuleklasse BOSS GP en de Supercar Challenge, de eerste race ter wereld met een waterstofauto op de deelnemerlijst.

Gamma Racing Day 2016

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf eind juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen