Zakken wiet gevonden in schuur Pittelo

DELEN

Dinsdagmiddag heeft de politie Assen een 47-jarige man aangehouden. In zijn schuur aan de Elbestraat, wijk Pittelo, troffen agenten vijf zakken gedroogde hennep oftewel cannabis aan.

Wat is cannabis?

Cannabis is de Latijnse benaming voor hennep. Cannabis komt als drug voor in twee vormen, ‘wiet’ en ‘hasjies’. Hasjiesj of hasj is de hars, die kan variëren van bijna vloeibaar en olieachtig tot zeer hard. Een andere bekende naam is marihuana. Deze varianten worden gewonnen uit de bloemtoppen of zaaddoosjes van deze plant, bij voorkeur van de vrouwelijke, onbevruchte plant. Het chemisch bestanddeel dat een invloed heeft op het menselijk bewustzijn is de stof tetrahydrocannabinol (THC.)

Softdrugs

Strafrechtelijk worden in Nederland cannabis en daarvan afgeleide producten tot de softdrugs gerekend; in veel andere landen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs en staan er strenge straffen op.

Medicinale cannabis wordt door sommige mensen om medische redenen gebruikt. Net als alcohol is deelname als bestuurder op de openbare weg met THC in het bloed een misdrijf conform de wegenverkeerswet.