Zaterdag 1 juli voorronde NK FootGolf in Assen

DELEN

Assen – Zaterdag 1 juli wordt een voorronde voor het NK FootGolf gespeeld op de golfbaan in Assen. Een bijzondere voorronde in de wetenschap dat de NK finale dit jaar ook op deze golfbaan gespeeld zal worden. Net als afgelopen jaar is de Drentsche Golf & Country Club eind augustus het podium voor de beste FootGolf spelers van het land. Traditiegetrouw doet ook een flink aantal (oud) profvoetballers mee aan dit NK.

In het hele land worden voorrondes gespeeld, achttien in totaal, waar de beste drie spelers zich rechtstreeks plaatsen voor de NK finale die dit jaar voor het eerst twee dagen beslaat. “Een NK voorronde klinkt misschien heel officieel maar is eigenlijk heel laagdrempelig” vertelt organisator Jaap Urban van FootGolf Noord. “Iedereen kan zich aanmelden voor de voorronde in Assen: mannen, vrouwen, voetballers en niet-voetballers. Ervaring in (Foot)golf of een lidmaatschap zijn niet vereist.”

Om de drempel nog iets lager te maken, wordt er met regelmaat een trainingsavond georganiseerd. Aanstaande vrijdag, 23 juni om 18 uur, is de laatste voor de NK voorronde. Overweeg je om deel te nemen aan de voorronde maar wil je eerst eens kennis maken met de sport? Dan ben je van harte welkom op de trainingsgavond. Je kunt die avond gewoon binnenlopen bij de golfbaan, maar een mailtje vooraf naar de organisatie is wel handig.

Alle informatie over het toernooi, de trainingsavond en een link naar de online inschrijving is te vinden op www.footgolfnoord.nl.