Zaterdag 15 november Sinterklaasintocht Assen

DELEN

Zaterdag 15 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Assen. Met 400 Pieten en een enorme optocht van muziekkorpsen, stripfiguren en praalwagens wordt het een feest voor jong en oud.Samen met andere schepen komt Sinterklaas vanaf 12.00 uur langzaam richting de Kop van de Vaart opstomen.  Rond 12.45 uur geeft burgemeester Carry Abbehues hem op de Kop van de Vaart een grootse ontvangst. Daarna trekt een lange optocht van praalwagens door de binnenstad en arriveert Sinterklaas rond 13.30 uur op het Koopmansplein voor een spetterende afsluiting.

12.00 uur: Start Sinterklaasintocht Assen
12.45 uur: Burgemeester ontvangt Sinterklaas op de kop van de Vaart. Sinterklaas op schimmel Americo en al zijn 400 Pieten lopen de route door de stad.
12.30 uur: Sinterklaasmuziekfeest Koopmansplein
13.30 uur: Aankomst Sinterklaas Koopmansplein

Verrassing

Vanaf 15 november mogen kinderen in Nederland hun schoen zetten, maar voor Sinterklaas is er ook wat in petto.  Asser ondernemers hebben een speciaal cadeau voor Sinterklaas bedacht. Zij bieden hem dit aan om 16.30 uur op de kop van de Vaart. U bent hierbij natuurlijk van harte welkom.

Het Koopmansplein

Op het Koopmansplein wordt het ook dit jaar een groot kinderfeest. Vanaf 12.30 uur treedt de pietenband op en wordt het met alle Pieten, de kinderen en hun papa’s en mama’s een gezellige boel.  De kinderen zijn natuurlijk welkom in de speciale kids-zone zodat zij extra dicht bij Sinterklaas kunnen zijn als de Goedheiligman rond 13.30 uur op het plein arriveert. Kijk voor de route op: www.sinterklaasintochtassen.nl