Zaterdag 19 september opening Vredesweek Assen

DELEN

ASSEN – Vrede is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. Dit geldt helaas lang niet overal in de wereld. De landelijke Vredesbeweging PAX roept op om hierbij stil te staan tijdens de komende Vredesweek.

Vredesweek Assen

Van zaterdag 19 september tot en met zondag 27 september vindt de Vredesweek Assen 2015 plaats. Gedurende de Vredesweek is er vrijwel elke dag een activiteit die de bezoekers en deelnemers bewustmaakt van wat vrede is. Ook door te zien en te ervaren wat het betekent om in omstandigheden te verkeren van oorlog en geweld of die het gevolg daarvan zijn.

Dit jaar is gekozen voor het thema “Vrede verbindt”, maar begint dichtbij! Op sommige plekken in de wereld om ons heen lijkt vrede inderdaad nog heel ver weg en zijn mensen op de vlucht geslagen. Toch zien zij kans in hun moeilijke en schrijnende omstandigheden het hoofd boven water te houden. Omdat er altijd hoop is, of hoop wordt gegeven, vaak door hen die wel in vrede leven.

Officiële opening

Op zaterdagmiddag 19 september wordt in de Buningzaal van Warenhuis Vanderveen de Vredesweek Assen 2015 officieel door Wethouder Ruud Wiersema geopend. Het Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) houdt bij de opening van de Vredesweek Assen 2015 een betoog met de titel “Gaza, Vrede is een werkwoord”.