Zaterdag 28 maart NVM Open Huizen Dag

DELEN

ASSEN – Zaterdag 28 maart is er weer een Open Huizen Dag. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verwacht dat het aantal deelnemende huizen ruim 45.000 zullen zijn. Dit ondanks het feit dat er minder huizen te koop staan dan voorheen doordat de woningmarkt de laatste maanden weer is aangetrokken.

De huizen op de NVM Open Huizen Dag kunnen, zonder afspraak en geheel vrijblijvend, tussen 11.00 en 15.00 uur worden bezocht. NVM Open Huizen Dagen worden traditiegetrouw in het voorjaar iets beter bezocht dan die in het najaar.

,,De NVM Open Huizen Dag is steeds meer een goed startmoment voor de woningverkoop”, zegt Roeland Kimman, woordvoerder van de NVM. “Bij de afgelopen NVM Open Huizen Dag in 2014 stond 15 procent van de ‘Open Huizen’ een maand of korter te koop. In de jaren daarvoor was dat plusminus 12 procent.”

Aanbod Open Huizen Dag Assen

De aangemelde huizen bevinden zich grotendeels in het goedkopere segment. Bijna 55 procent van de woningen die meedeed aan de laatste NVM Open Huizen Dag had een vraagprijs tussen de 100 en 250 duizend euro. Nog geen 5 procent van de deelnemers had een vraagprijs van 600 duizend euro of hoger. In Assen zijn volgens de Funda, de online-etalage van de makelaar, 255 woningen in Assen aangemeld.