Zaterdag 6 april jaarlijkse Eendrachttocht over diverse afstanden

DELEN

Assen – Wandel door het Land van Bartje tijdens de jaarlijkse Eendrachttocht op zaterdag 6 april a.s. Je passeert diverse bijzondere plaatsen, zoals de schaapskooi van Balloo en het Poepenhemeltje.

Welke afstand je ook kiest, je krijgt een route door gevarieerde natuur voorgeschoteld. Je wandelt door bos en over heide en kunt onderweg genieten van vele vergezichten. De route gaat voor het grootste deel over onverharde paden.

Bezienswaardigheden die je passeert, zijn onder meer: de schaapskooi van Balloo, de omgeving van het Loonerdiepje, de Kampsheide en het Poepenhemeltje. Dit laatste is een plek bij het dorp Deurze, waar mogelijk resten van de oude schans van Bommen Berend zou liggen. De schans zou in 1672 door de bisschop van Münster (bijnaam Bommen Berend) zijn gebouwd, toen de stad Groningen werd belegerd.

Reis door de tijd
De organisatie zorgt onderweg voor rustposten. Zo hebben de twee langste afstanden een rust in een Saksische boerderij. Deze ligt midden in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Je wandelt tijdens de Eendrachttocht niet alleen door een afwisseling van omgeving, maar ook van tijden. Op sommige plekken waan je je in het Land van Bartje, hoofdpersoon in een oud kinderboek. ‘Ik bid niet veur brune bonen’, was zijn bekendste uitspraak.

Startlocatie
kantine v.v. Asser Boys
Lonerstraat 100A
9403 TD Assen

Meer informatie over aanvangstijden: website Eendracht Assen