Zaterdag op Koopmansplein: het (goede) doel van afval

DELEN
ASSEN – Zaterdag 30 april is op het Koopmansplein van alles te ontdekken over het (goede) doel van afval. Tussen 12.00 en 15.00 uur mag iedereen een kijkje nemen in de afvalwagens.

Ook wordt informatie gegeven over de wijzigingen die de gemeente vanaf 2 mei invoert rondom het ophalen en inzamelen van huishoudelijk afval. De Stichting KNGF Geleidehond is aanwezig met de doppenactie. De gemeente ondersteunt deze actie door bij inlevering van gebruikte plastic doppen en op vertoon van de Asserpas, een gratis tas uit te delen.

Recycling

Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen, pindakaaspotten of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze doppen niet bij het PMD (Plastic, Metaal en Drankpakken-afval) te gooien, maar apart in te leveren.

De recyclebedrijven sponsoren namelijk het geleidehondenfonds per ton ingeleverde doppen. De opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap. Op het Koopmansplein kunnen gespaarde doppen worden ingeleverd. Op vertoon van de Asserpas, krijgt elk huishouden bovendien één gratis tas van de gemeente, gemaakt van gerecycled plastic.

Spelen en ontdekken

De doppenactie past goed bij de wijzigingen rondom het ophalen en inzamelen van huishoudelijk afval in Assen vanaf 2 mei. Naast plastic verpakkingen mogen dan ook blikjes en drankpakken in de oranje container voor PMD (Plastic, Metaal, Drankpakken), of de plastic zak aan de straat. De oranje container wordt, net als de blauwe, bovendien vaker geleegd (tweewekelijks) en de grijze een keer in de vier weken. Deze wijzigingen leveren net als de doppenactie meer herbruikbare afvalstromen op en minder restafval en dat is beter voor het milieu.

Zaterdag 30 april, 12:00-15:00 uur Koopmansplein doorlopende programma waaronder:

  • Informatiestanden van de gemeente (met afvalcoaches) en KNGF Geleidehond
  • Demonstraties afvalwagens
  • Springkussen voor kinderen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen