Zaterdag opnieuw kans op sneeuw en lokale gladheid

DELEN
ASSEN – Gisteravond en afgelopen nacht zijn er in het noorden en noordoosten plaatselijk al sneeuwbuien gevallen.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en blijft het aanvankelijk droog. In de loop van de nacht nadert van het noorden uit een storing met winterse buien. In opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden vlak aan zee tot -3 lokaal in het binnenland. Door bevriezing van natte weggedeelten en winterse neerslag gedurende de tweede helft van de nacht is er kans op lokale gladheid. De wind draait naar richtingen tussen west en zuid en is zwak tot matig boven land, krachtig aan de kust, zo laat het KNMI weten.

Weekend weersverwachting

Zaterdag overdag is de zon af en toe te zien en er trekken er winterse buien over het land. Voor Assen verwacht men 30% kans op ‘natte’ sneeuw en in de nacht kan het de komende dagen vriezen van -4 tot -7. De middagtemperatuur ligt rond de 2 a 3 graden. De wind wordt noordwestelijk en is matig boven land en krachtig tot hard aan zee. In de ochtend is de wind in het Waddengebied enige tijd stormachtig, kracht 8 en komen er in het gehele noordelijke kustgebied zware windstoten voor.

In de eerste dagen van de nieuwe week houdt het winterweer aan, waarbij het vrijwel overal droog blijft en de zon zal van tijd tot tijd tevoorschijn komen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen