Zaterdag voorronde NK FootGolf in Assen

Zaterdag staat één van de veertien lokale voorronden op het programma in Assen

DELEN
ASSEN – Aanstaande zaterdag 9 juli wordt een voorronde voor het NK FootGolf gespeeld op de golfbaan in Assen. Een bijzondere voorronde deze keer, omdat de NK finale op 4 september ook zal plaatsvinden op dezelfde golfbaan.

Na eerdere finales in Spaarnwoude en Almkerk is het voor het eerst dat de finale in het noorden van het land wordt gespeeld.

Paul Kamstra van de DGCC is erg blij met de toewijzing door FootGolf Holland: “Sinds een aantal jaren worden meerdere FootGolf clinics en -wedstrijden georganiseerd en hebben wij sindsdien een vast 9 holes FootGolf parcours op de Drentsche Golf & Country Club waar groepen onder begeleiding méér dan welkom zijn. Bovendien wordt door zowel beginners als gevorderden deze FootGolfbaan als leuk en uitdagend bestempeld hetgeen een mooie basis is voor het NK in september van dit jaar. Wij kijken er in ieder geval naar uit om samen met FootGolf Holland een geweldig Nederlands Kampioenschap te mogen hosten.”

Zaterdag staat één van de veertien lokale voorronden op het programma. Tijdens iedere voorronde ligt er een NK ticket klaar voor de beste drie spelers. Inmiddels hebben meer dan 30 deelnemers zich al aangemeld voor deze voorronde. Onder deze aanmelders is een flink aantal noorderlingen. Dat doet organisator Jaap Urban van FootGolf Drenthe goed: “Met de NK finale in Assen hopen we het FootGolf nog meer op de kaart te zetten in het noorden. Tot op heden blijft de aandacht hier namelijk nog wat achter bij andere delen van het land waar de sport flink in de lift zit. We vinden het dan ook leuk om te zien dat veel streekgenoten zaterdag de weg naar de golfbaan weten te vinden.”

Aanmelden voorronde NK Footgolf

Iedereen kan zich aanmelden voor de voorronde in Assen. Ervaring in (foot)golf of een lidmaatschap zijn niet vereist. Alle informatie over het toernooi en een link naar de online inschrijving is te vinden op www.footgolfdrenthe.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen