Zes verdachten aangehouden fraudeonderzoek in Assen

DELEN

ASSEN – De politie heeft maandag 2 maart zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige oplichting. Het gaat om vijf mannen uit Assen (50, 34, 27, 26 en 23 jaar) en een 50-jarige vrouw uit Assen.

Het zestal zou onder andere betrokken zijn bij het aanbieden van goederen via internet, maar deze na betaling nooit leveren. De politie heeft aanwijzingen dat het in dit onderzoek om een grote hoeveelheid aangiftes gaat.

Doorzoekingen

In het kader van het onderzoek heeft de politie op verschillende locaties een zoeking gehouden. Zo is er gezocht bij meerdere woningen in Assen en bij vier wagens op een woonwagenkamp aan de Bremstraat in Assen. De zoekingen waren enerzijds gericht op het vinden van waardevolle goederen en geld in het kader van afpakken. Anderzijds is gezocht naar financiële en administratieve papieren en computerapparatuur.

Inzet expertise

De politie heeft bij de actie ook geld-, explosieven- en drugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van de Landmacht. De ingezette militairen van de Landmacht zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van gebouwen en terreinen.

Vervolg onderzoek

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Ze zijn ingesloten voor verhoor en meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.