Zesde editie Rabo Midnightwalk met ruim 1500 wandelaars

DELEN

Vrijdagavond 12 september ging  de zesde editie van de Rabo Midnightwalk van start. Ruim 1200 ‘wandelaars’ hadden zich ‘voor ingeschreven’ maar volgens de organisatie waren er 1880 deelnemers verzamelt bij De Nieuwe Kolk, om mee te lopen met de leukste avondwandeling van Assen.

Stichting Varen in Assen

Zoals elk jaar staat de Rabo Midnightwalk in het teken van een goed doel, dit jaar is de stichting Varen in Assen gekozen. Deze stichting laat een rondvaartboot bouwen als werkervaringsproject voor jonge werkloze mensen. Na de bouw gaat de boot als een kansrijk innovatief en structureel werkervaringsproject de wateren in en rond Assen bevaren. De bemanning zal bestaan uit werkloze jongeren die worden ingezet bij onder andere catering, hostesswerkzaamheden, public relations, verkoop vaararrangementen en technische onderhoudswerkzaamheden. De rondvaartboot was tijdens de Midnightwalk als primeur te zien ! “De boot is bijna klaar om te gaan varen, maar de stichting wil het casco toch graag aan het publiek tonen. Vandaar dat ze de boot langs de route hebben neergezet, een absolute primeur om deze rondvaartboot nu al aan zoveel mensen te tonen”, aldus Charles van Santvoord van de Midnight Walk organisatie. De Rabo MidnightWalk van afgelopen vrijdag heeft maar liefst 10.000 euro voor de Stichting Varen in Assen. Daarnaast is er nog geld beschikbaar voor een ander goed doel.

Bijzondere belevenissen tijdens de Rabo Midnightwalk

Tijdens deze leukste wandeling van Assen werden de deelnemers nu ook weer verrast door meer dan 20 leuke acts, optredens en bijzondere belevenissen. Een bijzondere combinatie van wandelen met cultuur. “We wandelen zelfs door bedrijven heen en de route dit jaar is geheel vernieuwd. Voor het oponthoud hebben we zogeheten voorlopers, dit ook voor de veiligheid”, aldus Santvoord. De deelnemers vertrokken om 21.15 uur in noordelijke richting en onderweg zagen ze onder andere Japanse stokvechters van YUME en de populaire zanger René Karst uit Hoogeveen.

De Rabo Midnightwalk is een initiatief van Rotary Assen Noord.