Zestig kunstenaars tijdens Kunst aan de Vaart in Assen

DELEN

Ontdek De Vaart in Assen en bewonder gedurende het 3e weekend in september de mooiste kunstwerken van meer dan zestig kunstenaars uit de drie noordelijke provincies tijdens de 8ste editie van Kunst aan de Vaart.

Gratis kunst kijken in prachtige panden en tuinen aan de Vaart -Noordzijde en Zuidzijde in Assen. Een heerlijke wandeling maken en zomaar naar binnen lopen bij luxe huizen en kantoren en aldaar genieten van kunst dat te zien is van zestig kunstenaars uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Kunst aan De Vaart is een voor iedereen toegankelijke kunstroute in Assen en vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 september. Op beide dagen kunnen bezoekers tussen 11.00 en 17.00 uur genieten van allerlei soorten kunst. Van schilderijen en beeldhouwwerken tot fotografie en glaskunst. Net als in de vorige zeven edities, zijn de kunstwerken speciaal voor de gelegenheid verhuisd naar tientallen woonkamers, kantoorplekken en tuinen aan de Vaart. Ook dit jaar openen de Kunstsalon en het Centrum Beeldende Kunst hun deuren. De deelnemende panden zijn gemarkeerd door speciale banieren van Kunstatelier de Ruimte.

Bekende namen en nieuw talent

De kunstenaars komen grotendeels uit de noordelijke provincies en stellen een kwalitatief hoogstaande mix van hun werk ten toon. Onder de exposanten bevinden zich bekende namen als Gerard van der Weerd, Edith Stoel, Peter Meijer en Edith Benedictus. Daarnaast laat ook de nieuwe generatie van zich zien, zoals Wim Warrink en Marielle Coppes. Bijzonder is dit jaar de uitgebreide selectie kunstwerken van Masterstudenten van de Klassieke Academie uit Groningen.

Muziek en een bellende ijscokar

Naast kunst biedt Kunst aan de Vaart ook andere cultuur. Zo zijn er rond de Vaart het hele weekend muzikale optredens. Onder anderen van The Freetime Dixielanders, The Boulder Street Muze, Ensemble Fluitique, een saxofonist en een dichter-gitarist. De winnaars van de Kunstbende treden bovendien op vanuit hun beschilderde caravan en ondertussen klinken op de achtergrond soms een draaiorgel en de bel van een ijscokar.

Foto: © Nieuws in Assen.